You are currently viewing Zdrava lepota

Zdrava lepota

Doktorica Katarina Spasojević nas je ugostila u “Aesthetic centru & Spa Katarina”, sa željom da podeli sa nama iskustva o upotrebi NICE kolagena u svakodnevnoj praksi.

Koliko je važna sinergija modernog anti-aging-a i medicine i da li to unapređuje iskustva korisnika ?

Jedna od najstarijih čovekovih želja da je uspore vreme i zadrže mladost, zbog čega se i javila potreba za anti-ageingom. Moderni anti-agenig je izuzetno napredovao i u svom istraživanju, razvoju i primeni se itekako oslanja na medicinu, zbog čega je sinergija između anti-ageinga i medicine neophodna. Kao posledica toga, poslednjih godina su sve popularnije neinvazivne tehnike, kojima se postižu isti rezultati, na izuzetno zadovoljstvo korisnika.

Ko su vaši najčešći korisnici u anti-aging centru/ordinaciji i sa kakvim se problemima ili potrebama najčešće javljaju?

U našem Aesthetic Centru & Spa Katarina najčešći korisnici su starosti od 35 do 65 godina, uglavnom ženskog pola, koji žele da reše postojeće probleme kože lica i tela, kao i da učine da njihova koža izgeda zdravije, mlađe i blistavije.

Kakva je uloga kolagena u modernom anti-agingu i uopšte zdravlju i održavanju vitalnosti organizma? 

Kolagen za organizam se smatra fontanom mladosti, koji u organizmu ima važne funkcije u medicinske i estetske svrhe. Nakon 35. godine enzimi koji razlažu kolagen povećavaju aktivnost što za posledicu ima istanjivanje i opuštanje kože, kao i pojavu bora. Kolagen daje elastičnost i čvrstinu kože, pa je u modernom anti-ageingu nephodno korišćenje preprarata kojima ćemo povećati nivo u kolagena u koži, da bi ona izgledala elastičnije, mlađe i hiratizovanije. Zbog toga često kolagen nazivamo elksirom mladosti.

Kakva su vaša iskustva u korišćenju Nice kolagena ?

Moja iskustva su fantastična, moja koža je sjajnija, sa većom hidratacijom, a sitne bore su nestale, zbog čega Nice kolagen smatram čarobnim eliksirom za očuvanje večne mladosti.

Koliko dugo savetujete svojim korisnicima da koriste Nice kolagen ?

Svojim korisnicima savetujemo korišćenje Nice kolagena u periodu od tri meseca do šest meseci, u zavisnosti od starosne dobi i stanja njihove kože, govoreći im da je Nice kolagen njihov lični čuvar mladosti. Takođe im savetujemo da navedene cikluse ponavljaju jednom godišnje.

Kakvi su vaši saveti u primeni Nice kolagena ? 

Svoje korisnike savetujemo da Nice kolagen koriste u konstatnoj dnevnoj dozi od 5000 mg. Nice kolagen savetujemo da korisnici krenu da uzimaju već posle 25. godine života, dok oni koji se bave sportom mogu to početi već posle 16. Godine života u cilju umanjenja mogućnosti eventualnih povreda. Nice kolagen ne savetujemo trudnicama zbog nedovoljnih kliničkih studija o upotrebi istog.

Kako pravilno koristiti Nice kolagen ?
Svojim klijentima savetujem da sadržaj kesice rastvore u 200 ml hladne vode i da konzumiraju uvek sveže pripremljen napitak, najbolje uveče, pred spavanje, jer se upravo najveća obnavljanje ćelija u organizmu obavlja tokom sna.

Leave a Reply