You are currently viewing Zašto je kolagen značajan za tvoju kožu?

Zašto je kolagen značajan za tvoju kožu?

Koži je potrebno mnogo sastojaka za negu, radi njene optimalne ishrane. Jedan od njih je kolagen. Tačnije, kolagen je bogat protein koji čini do 80% kože te je jasno da on igra glavnu ulogu u tome kako se naša koža oseća, izgleda i stari.
Kolagen i elastin zajedno pomažu koži da se reši bilo kakvih znakova starenja.
Ukratko, starenjem nivo prirodnog kolagena opada i to je vreme kada je potrebno uvrstiti proizvod za negu kože koji sadrži kolagen, kako bi se održao prirodni mladalački sjaj.

Zbog čega je kolagen od vitalne važnosti za našu kožu?
Kako se proizvodnja kolagena usporava, koža gubi prirodnu čvrstoću. Rezultat toga su istaknutije bore ali i umorno područje oko očiju.
Upravo zato je unos proizvoda koji u sebi sadrži kolagen, veoma važan za našu kožu. Redovnom upotrebom dodataka kolagena, koža postaje čvršća i gipkija.

Na koji još način pomažete zdravlju kože?
Neki od načina su redovna fizička aktivnost – vežbanje, čišćenje i piling lica, upotreba seruma ali i konzumacijom nekoliko prirodnih sastojaka koji pojačavaju sadržaj kolagena.
Zeleni čaj – ovaj moćni prirodni napitak je bogat vitaminima B i E. VItamin B održava prirodnu i uravnoteženu proizvodnju kolagena a s druge strane, vitamin E promoviše prirodno obnavljanje čelija kao i hidrataciju i negu kože.
Kokosovo ulje – je lagane teksture i dubinski prodire u kožu. Koža je nakon toga elastičnija, finije bore poput onih prvih koje se pojave, mogu biti značajno ublažene. Dakle, glavna uloga kokosovog ulja jeste njegova sposobnost da hidrira kožu.
Brusnica – bogata vitaminima A i C koji efikasno pojačavaju prirodnu proizvodnu kolagena. Brusnice su odlične u borbi protiv starenja.
Vitamin C – ukoliko želite da povećate kvalitet i količinu kolagena, birajte proizvod u kom je sadržan ovaj vitamin.

Pripremom Nice Collagen napitka, unese se 80 mg vitamina C. On je najvažniji antioksidans neophodan za ljudsko zdravlje ali i za sintezu kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, zatim za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavica, noktiju, kože, krvnih sudova. Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema i štiti ćelije od oksidativnog oštećenja.

Leave a Reply