You are currently viewing Uticaj kolagena na redukciju celulita

Uticaj kolagena na redukciju celulita

Ukoliko pokušavate da pronađete najbolje načine da smanjite pojavu celulita, verovatno se pitate da li vam kolagen može pomoći u toj borbi. U redovima koji slede, detaljnije ćemo vam objasniti koje su to prednosti kolagena i kako koža može da ima koristi od njega. Pored uticaja na blistavost kože, jačanje noktiju i lepe kose, kolagen je odličan saveznik kod redukovanja celulita.

Šta je celulit?

Celulit predstavlja nepravilno nakupljanje masti ispod kože usled čega vezivno tkivo slabi i nastaju promene na koži koje podsećaju na pomorandžinu koru. Celulit je složen problem koji pogađa čak 85% žena starijih od 20 godina a javlja se uglavnom na butinama, stomaku i zadnjici.
Kako bismo razumeli celulit, treba da razumemo šta je kolagen. Kolagen je proteinska struktura, a kada je u pitanju celulit, on je u suštini odgovoran za zadržavanje masti tamo gde joj je mesto – nešto poput zaštitne trake. Ukoliko se ova traka previše zategne, masnoća može da “pobegne” i da se podigne na površinu kože, uzrokujući ono što zovemo celulit. Suplementi kolagena deluju tako što obezbeđuju više neophodnih proteina za jačanje ove trake, što znači da će manje masnih ćelija proći.

Šta uzrokuje celulit i kako je kolagen sa njim povezan?

Kako starimo, naša koža polako prestaje da se rasteže i gubi elastičnost. Kolagen radi na jačanju vezivnog tkiva i čini kožu elastičnijom smanjujući znake starenja. Takođe, kolagen deluje iznutra i pomaže da se koža na taj način hidrira. Činjenica je da ne postoji čarobna pilula protiv starenja i treba imati realna očekivanja kada su u pitanju kolagen i druge vrste suplemenata.
Kolagen može pomoći da se smanji pojava celulita i poboljša elastičnost kože ali treba imati na umu da on ne može u potpunosti da “izbriše” celulit već može učiniti da koža izgleda zdravije i glatkije.

Suplementacija

Ukoliko želite da vidite prednosti kolagena, izaberite peptide kolagena koji su napravljeni od kolagena tipa I i III,. Ovo su najbolji tipovi kolagena koji podstiču njegovu sintezu u sloju dermisa i donose primetne rezultate.

Leave a Reply