You are currently viewing Starenje kože i uticaj kolagena na ovaj proces

Starenje kože i uticaj kolagena na ovaj proces

Pravila i granice u svetu lepote menjale su se kroz vekove. Međutim, možemo da kažemo da je briga o koži kategorija koja odoleva vremenu. Negovana koža i njen blistav izgled, uvek su bili imperativ lepote i ono o čemu su žene širom sveta težile.

Tema koja nam se sledeća nameće i narušava harmoniju svega izrečenog jeste ono što ne možemo da sprečimo ali svakako možemo da usporimo. Reč je o starenju.

Već oko 25.godine postaju vidljivi prvi znaci starenja kada se u organizumu smanjuje produkcija elastina i kolagena (opada u proseku 1 – 1,5% godišnje). Tada se javljaju prve bore oko očiju i usana gde mišići lica konstantno rade.
Pored godina, postoje i drugi faktori koji ubrzavaju proces starenja. Neki od njih su : nedovoljno sna, izloženost suncu bez zaštitnog faktora, nepravilna nega kože, nezdrave navike poput pušenja, nepravilna ishrana, stres i drugo. Brojne kozmetičke kompanije nude rešenja ovog problema u vidu „anti-age“ tretmana ili preparata protiv bora. Ovo ne znači da su u pitanju prazna obećanja kada se govori o učinku ali činjenica jeste da su svi oni bazirani na spoljašnjem otklanjanju vidljivih znakova starenja.

Vreme je da se zapitamo, možemo li na neki drugi način da vratimo sjaj i svežinu kože?

Odgovor se krije u kolagenu, najzastupljenijem proteinu u našem organizmu. Već posle tridesete godine koža počinje da gubi volumen i smanjuje se njena sposobnost da se prirodno obnavlja, što dovodi do pojave bora. Kako kolagen čini da koža bude zategnuta, čvrsta i glatka, zaključci nekoliko studija utvrdili su da kolagenski napici mogu da zamene naslage kolagena i stvore nove količine proteina koje će podmladiti kožu. Na ovaj način kolagen se vraća koži i održava je iznutra, čineći je svilenkastom i lepom. Posebno bitna stavka kada su žene u pitanju je ta što kolagen smanjuje celulit i strije. On takođe ojačava nokte i kosu kojoj vraća izgubljeni sjaj. Pored estetskih svojstava, ima pozitivan uticaj i na stanje celokupnog organizma kao što su zdrave kosti i regeneracija, brzo zaceljivanje rana, pomoć organizmu da uspešno razgradi masnoće kao i antibakterijske sposobnosti.

Nice Collagen sadrži hidrolizovani riblji kolagen uz dodatak nutrijenata (Vitamin C, Vitamn E, bakar i cink) i apsorbuje se 1,5 efikasnije u odnosu na ostale kolagene životinjskog porekla. Smatra se najboljim izvorom kolagena u medicinske svrhe kao i najsigurnijim i najčistijim biološki dostupnim kolagenom.

Način upotrebe:
Preporučuje se jedna kesica dnevno.
Sadržaj kesice (8g) rastvoriti u 200 ml
hladne vode i dobro promešati.
Konzumirati uvek sveže pripremljen napitak.

Ovaj post ima 7 komentara

 1. Marrija

  Poštovani, zanima me da li Nice Men Colagen mogu i žene da uzmaju? Pozdrav

  1. nice-admin-1

   Poštovana,
   Nice Men Collagen mogu bez problema da uzimaju i žene.
   Puno pozdrava,
   Nice tim

 2. Snezana Ninkovic

  lepo…..extra…..

  1. nice-admin-1

   Hvala vam najlepše draga Snežana.
   Veliki pozdrav od Nice tima.

 3. Ivana

  Pije se 8 nedelja.Da li se pravi pauza i koliko? Hvala.

 4. Dragana

  Koliko mg kolagena se sadrži u dnevnoj dozi od 8 g?

  1. NICE admin

   Poštovana Dragana,

   naš “Nice” sadrži 5 gr. hidrolizovanog Naticol ribljeg kolagena, za razliku od ostalih kolagena na
   tržištu koji najčešće sadrže svega 1 gr.
   Na osnovu doze koju pakujemo (5 gr) u okviru sajta možete pročitati i kliničku studiju koja govori o njegovim rezultatima.
   Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
   Lep pozdrav,
   NICE tim.

Leave a Reply