You are currently viewing Lepota dolazi iznutra…

Lepota dolazi iznutra…

U poplavi kozmetičkih proizvoda često se zaboravi da lepota dolazi iznutra. Nije reč samo o emotivnom i stanju duha, nego fizičkom zdravlju tela koje zavisi od životnih navika, aktivnosti i pre svega kvalitetne, izbalansirane ishrane. Kolagen je najvažnija belančevina u ljudskom organizmu koja daje čvrstinu, stabilnost i fleksibilnost koži, mekoću i konture licu, elastičnost zglobovima, ligamentima i mišićima. On je osnovni sastojak vlakna vezivnog tkiva i čini 70 odsto vezivnog i kožnog tkiva, kao i tkiva kostiju i zuba. Starenjem opada sposobnost tela da ga proizvodi, što dovodi do smanjenja elastičnosti i gipkosti kože, pojave prvih bora, koža postaje suva, kosa i nokti lomljivii i bez sjaja. Različita hrana sadrži i različite tipove kolagena. Tip I najzastupljeniji je u našem organizmu. Onaj koji se nalazi u ribama je većinom tip I i jedan je od najvažnijih jer utiče na zglobove, kožu, vitalne organe, krvne sudove, varenje i na kosti. Sama činjenica da se ishranom može nadoknaditi određena količina koju telo prirodno vremenom gubi, izuzetno je ohrabrujuća.

Nije novost da na tržištu postoji suplement kolagena ali je ovo prvi put da se javlja u vidu praha, tj. napitka i da o njegovoj delotvornosti svedoče i nezavisne studije. Naticol® hidrolizovni riblji kolagen tipa I ima malu molekulsku masu, bolju apsorpciju u odnosu na ostale kolagene životinjskog porekla, apsorbuje se 1,5 puta efikasnije. Smatra se najboljim izvorom kolagena u medicinske svrhe i najsigurnijim i najčistijim biološki dostupnim kolagenom.

Predmet kliničkog istraživanja bio je nepoznat i subjektima i realizatorima istraživanja, objavljeno je nasumičnim razvrstavanjem, u odnosu na placebo, i sprovedeno na 60 zdravih ženski subjekata (prosek 56 godina). Cilj je bio da se proceni anti-aging potencijal dnevne oralne upotrebe 5 g peptida ribljeg kolagena Naticol® na strukturu kože. Ta količina bila je pomešana s tečnošću i konzumirana tokom jutra. Istraživanje je sproveo CPCAD (Klinički farmakološki centar specijalizovan za dermatologiju – Bolnica u Nici, u Francuskoj). Sva merenja (obuhvatajući i biometrijska merenja) kontrolisali su sertifikovani dermatolozi. Ovo kliničko istraživanje sprovedeno je saglasno nadelžnom francuskom regulatornom organu (ANSM) i odobreno od strane lokalnog Etičkog komiteta (CPP). Oralnim uzimanjem 5 g preparata Naticol® dnevno, koji sadrži Nice kolagen, u periodu od osam nedelja, u kliničkom istraživanju uočene su pogodnosti u pogledu čvrstine kože i smanjenja pojave bora. Ovi rezultati mogu, takođe, da posvedoče korisnom dejstvu peptida ribljeg kolagena Naticol® na proces dehidracije kože uslovljen hladnim spoljnim vremenskim uslovima. Pomenuti rezultati objavljeni su u Časopisu o starenju Istraživačke kliničke prakse, (Duteil et al., 2016)*

*Duteil L, Queille-Roussel C, Maubert Y, Esdaile J, Bruno-Bonnet C, Lacour J-P. (2016). Specific natural bioactive type 1 collagen peptides oral intake reverse skin aging signs in mature women J.aging Res. clin. Practice; 5(2):84-92.

Izvor: ELLE.RS

Ovaj post ima 4 komentara

 1. Vanja Vujic

  Sta treba imati da bi bio distributer. Ja bih rado bila

  1. nice-admin-1

   Draga Vanja,
   vaš opširniji upit je najbolje da pošaljete na e-mail adresu info@mintpharm.com i dobićete odgovor od kolega iz sektora prodaje.
   Lep pozdrav,
   Nice tim

 2. Ljiljana

  Radite li dostavu u Republiku Srpsku i koliko kosta?

  1. nice-admin-1

   Draga Ljiljana,
   još uvek nismo prisutni na vašem tržištu a proizvod ne šaljemo poštom.
   U potrazi smo za distributerom tako da se nadamo da će u nekoj bliskoj budućnosti naš “Nice” postati dostupan kod vas.

   Hvala vam na interesovanju.
   Veliki pozdrav od Nice tima.

Leave a Reply